Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι 24 ώρες του Γιαπωνέζου στην Αθήνα

από τη Λώρη Ισαάκ

Η Θεοδώρα άνοιξε με καθημερινές κινήσεις τον υπολογιστή και διάβασε το πρώτο μέιλ: «Σκέφτομαι να επισκεφτώ την Αθήνα το σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου. Θα φτάσω στις 17 του μήνα, με την πρωινή πτήση της Easyjet και θα μείνω στο hotel Plaka στην οδό Καπνικαρέας. Έχεις χρόνο να φάμε μαζί το βράδυ της 17ης και ίσως να με ξεναγήσεις για μια μέρα στην Αθήνα; Θα φύγω το απόγευμα της επόμενης μέρας. Best, Yusuke». Απάντησε αμέσως: «Ναι, να έρθεις όποτε θέλεις και φυσικά θα σε ξεναγήσω. Αλλά καταλαβαίνεις ότι θα γίνεις ο τουρίστας με το παγκόσμιο ρεκόρ ελάχιστης παραμονής στην Ελλάδα. Ο χρόνος είναι πολύ λίγος, τι θα ήθελες να κάνουμε αυτές τις ώρες; Μπορούμε να δούμε μουσεία, να δούμε αξιοθέατα ή απλώς να περπατάμε στους δρόμους της πόλης».

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αναγκαστικό Μετρό

από την Ιωάννα Κωστοπούλου

Κατεβαίνει αναγκαστικά τη μπούκα του μετρό. Τα λεωφορεία που πάνε Kέντρο τα καταργήσανε. Κάποιος θά΄κανε κάποιο ψυχικό πάλι. Χωρίς λοιπόν άλλη επιλογή βρίσκεται να περπατάει βιαστικά στο γυαλιστερό πάτωμα. Η γυαλούρα δυσκολεύει την κίνηση και η επιβράδυνση τροφοδοτεί τη γεννήτρια της τσαντίλας. Στις κυλιώμενες βρίσκει επιτέλους γαλήνη, με την ευκαιρία η βιασύνη ανεβάζει στροφές, κατεβαίνει σχεδόν κουτρουβαλώντας αλλά επιδέξια. Ουφ! Το τρένο φτάνει φυσικά γεμάτο και το σούρσιμο ξεκινάει. Φυσικά ασφυκτιά. Μπινελικώνει σιωπηλά, καταριέται και είναι έτοιμος για κάθε βλέμμα. Βλέμματα «των παιδιών, των αργόσχολων, των απαιτητικών». Σκάσε! Για βλέμματα αδιάκριτων πρόκειται. Αδιάκριτοι αντιπαθητικοί στον μισό πόντο όλοι.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πάρτυ;

Πάρτυ. Πιο καλά -στα λόγια της αφίσας- μια καινούρια αφήγηση για την πόλη. Το project μητροπολιτικοί έρωτες είναι τα εξής:


1) έκθεση φωτογραφίας
2) έκθεση ζωγραφικής
3) έκθεση εικαστικής δημιουργίας
4) προβολή σύντομων video
5) η πρώτη φορά που μαζευόμαστε να γνωριστούμε
6) πάρτυ

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους: συνεργάτες, αναγνώστες, φίλους

Την Παρασκευή λοιπόν, στις 11/6 στον Χώρο 12Α στις 9.30 το βράδυ.

Κύπρου 12Α, Μοσχάτο (πλησίον ΗΣΑΠ Καλλιθέας)