Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις συμμετοχής για τον μαραθώνιο γραφής


«8 ώρες -1 ιστορία»
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών οι Μητροπολιτικές Ιστορίες /Metropolis καλούν πρωτοεμφανιζόμενους  συγγραφείς για έναν 8ωρο μαραθώνιο γραφής. Οι είκοσι πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει παραβρεθούν την Παρασκευή 9/12, στις 10 το πρωί στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, όπου θα κληθούν να παραδώσουν μέσα σε 8 ώρες ένα διήγημα με θέμα που θα τους δοθεί επί τόπου. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει η βράβευση των τριών καλύτερων διηγημάτων. Το πρώτο βραβείο ισοδυναμεί με τη δωρεάν συμμετοχή του νικητή στον εαρινό  κύκλο σεμιναρίων του Εργαστηρίου του Βιβλίου του Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Και οι τρεις βραβευθέντες θα παραλάβουν τιμητικό έπαινο και τα διηγήματά τους θα δημοσιεύσουν σε επόμενη έκδοση των Μητροπολιτικών Ιστοριών. 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τον συγγραφέα Χρήστο Οικονόμου και την επιτελική ομάδα των Μητροπολιτικών Ιστοριών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους συγγραφείς έως 30 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (όνομα, ηλικία, επάγγελμα, συγγραφική εμπειρία) έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festivalneonlogotexnon@ekebi.gr
Πληροφορίες: 210-9200325, www.ekebi.gr

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος γραφής στο Φεστιβάλ του ΕΚΕΒΙ

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνει την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το πρώτο φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Αρκετές πληροφορίες θα βρείτε εδώ, περισσότερες λεπτομέρειες από μέρα σε μέρα.

Οι Μητροπολιτικές Ιστορίες βρέθηκαν στην οργάνωση αυτού του 2ημέρου και συμμετέχουν σε κάποιες δράσεις. Μια από αυτές είναι ο μαραθώνιος γραφής με τίτλο "8 ώρες μια ιστορία". Οποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να εμφανιστεί την Παρασκευή το πρωί στις 10:00 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα δωθεί ένα θέμα και κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει στη διάθεσή του 8 ώρες για να γράψει ένα διήγημα. Ο νικητής θα κερδίσει δωρεάν συμμετοχή στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ ενώ οι 3 πρώτοι, εκτός από κάποιο έπαινο θα δουν τα κείμενά τους δημοσιευμένα στις Μητροπολιτικές Ιστορίες. Περισσότερες λεπτομέρειες και για όλα αυτά πολύ σύντομα.