Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο περίεργος Φεβρουάριος του 1981

από τον Αλέξανδρο Χαντζή

Θέλοντας εδώ και καιρό να μετακομίσω σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, βρήκα την αγγελία στην προχθεσινή τοπική εφημερίδα άκρως ενδιαφέρουσα. Κάλεσα αμέσως τον αριθμό που υπήρχε κάτω από την αγγελία και να τώρα που βρίσκομαι εδώ, στο παλιό μου σπίτι, να μαζεύω τα πράγματά μου. Πακετάροντας το αρχείο μου, έπεσα πάνω σε μια είδηση που είχα ξεχάσει παντελώς. Τον Φεβρουάριο του 1981, η κοινότητα του Χ συγκλονίστηκε από ένα τρομακτικό γεγονός. Ένας νεαρός βρέθηκε άγρια δολοφονημένος κοντά στην λέσχη ανάγνωσης του πανεπιστημίου Κ. Το παρακάτω απόσπασμα που παραθέτω εδώ, είναι παρμένο από τον τοπικό τύπο που κυκλοφόρησε την επόμενη μέρα του γεγονότος, που για άγνωστους λόγους το φύλαξα μαζί με άλλα έντυπα και χαρτιά σε ένα ντοσιέ.


«...και όντως ήταν πολύ αργά το βράδυ. Ήταν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, όταν απότομος και έντονος θόρυβος ανησύχησε την υπάλληλο της λέσχης. Η κυρία Φ είχε μόλις τελειώσει την νυχτερινή βόλτα της στο προαύλιο της λέσχης, όταν κάποιος ή κάποια άρχισε, για άγνωστους λόγους, να χτυπάει με δύναμη την μεταλλική πόρτα μιας εκ των τουαλετών. Η κυρία Φ δήλωσε: Κάθε βράδυ, ανά δύο ώρες, κάνω μια βόλτα στο προαύλιο της λέσχης για να χαλαρώσω και να πάρω λίγο αέρα. Ήμουν λίγα μέτρα πριν την αίθουσα ανάγνωσης, όταν άκουσα αυτό τον θόρυβο, που σας περιέγραψα πιο πριν, από τις τουαλέτες. Ήμουν σχετικά κοντά, οπότε πήγα κατευθείαν προς τα εκεί για να δω τι συμβαίνει. Εκεί αντίκρυσα το πτώμα. Αμέσως, κάλεσα την αστυνομία από το κινητό μου, φροντίζοντας να μην πλησιάσει κανένας τον χώρο των τουαλετών, μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Άνθρωποι της αστυνομίας που ήδη ερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν πως τα δύο περιστατικά -ο θόρυβος της πόρτας και η δολοφονία- σχετίζονται, χωρίς να μιλάνε όμως για συγκεκριμένο σενάριο. Ο νεαρός βρέθηκε εξάλλου 10 μέτρα μακριά από τις τουαλέτες. Ο άτυχος νεαρός, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, δέχτηκε ένα χτύπημα από πίσω. Αυτό αποδεικνύουν κάποια κατάγματα στην σπονδυλική στήλη. Μάλλον το θύμα δεν προέβει σε καμιά ενέργεια αντίστασης, μιας και δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο ίχνος. Ο ιατροδικαστής πιστεύει πως το θύμα ίσως ζούσε ακόμα, όταν ο θύτης, για αδιευκρίνιστους λόγους ακόμη, του αφαίρεσε τα μάτια με χρήση κάποιου αιχμηρού εργαλείου. Ίχνοι από μελάνι στο πρόσωπο του θύματος φωτογραφίζουν ως πιθανό εργαλείο κάποιο στυλό. Δίπλα στο πτώμα δεν βρέθηκε τίποτα άλλο, πέρα από ένα πακέτο χαρτομάντηλα, που πιθανόν ανήκαν στο θύμα. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι στιγμής τα μάτια του θύματος δεν έχουν βρεθεί στον χώρο, κάνοντας την αστυνομία να πιστεύει πως ο θύτης ίσως τα έχει στην κατοχή του. Είναι κάτι που η αστυνομία δεν έχει ξανασυναντήσει στα χρονικά της.

Όσο για το άτυχο θύμα, οι πηγές λένε πως πρόκειται για 20χρονο φοιτητή της Ιατρικής από την επαρχεία του Λ. Οι γονείς του θύματος ειδοποιήθηκαν αμέσως, ενώ ο αδερφός του θύματος καταυθάνει αύριο στο Χ, διακόπτοντας τις ολιγοήμερες διακοπές του. Η κατάθεσή του αναμένεται να δώσει φως στην υπόθεση, μιας και οι σχέσεις των δύο αδερφών ήταν εξαιρετικές.

Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια της άγριας δολοφονίας που η μικρή κοινότητα του Χ καλείται από αύριο να επουλώσει».

2 σχόλια:

  1. Προς το Blog σας

    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μάτια για τον αλέξανδρο είναι ό,τι το πιάνο με ουρά για τον κωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή